Hoe Bibox bijdraagt aan een betere wereld

  • Geplaatst op
  • Door Cees Oxener
  • 0
Hoe Bibox bijdraagt aan een betere wereld

Bibox is ondernemen op basis van (com)passie

Bibox gelooft in ondernemen op basis van (com)passie. Eigenaar Cees Oxener combineert zijn passie voor (Languedoc) wijn met compassie voor de medemens. Bibox draagt bij aan een betere wereld door 1) haar milieuvriendelijke wijn in box product en 2) 10% van de winst bij te dragen aan het goede doel From Coach to Coach.

 

Milieuvriendelijke verpakking en vervoer

Bibox-wijnen zijn milieuvriendelijker vanwege de recyclebare verpakking (85% minder afval) en een 50% lagere CO2-uitstoot dan bij wijnen op fles. Een interessante en haast schokkende vergelijking is dat 4 flessen wijn ruim 2 kilo verpakkingsafval oplevert, terwijl dat slechts 150 gram is voor een wijn in box 3 liter wijn. Bovendien passen op een pallet 864 liter wijn in box wijn, tegen slechts 450 liter fleswijn (bron: www.wynz.nl).

 

Vind hier meer informatie over de Bag in Box als verpakkingssoort. 

 

10% van de winst naar een goed doel

From Coach to Coach (FCTC) is een initiatief van de zoon van Cees, Daan Oxener. FCTC is een NGO die jongeren in Kapchorwa Oost-Uganda helpt om hun talent te ontwikkelen in sport - waarbij zij tevens leren een zelfstandig bestaan op te bouwen. Een succesvol en duurzaam initiatief onder de From Coach to Coach vlag is Home of Talents. In dit filmpje legt Daan meer uit over de organisatie. Op de FCTC-website vindt u meer verhalen over de jeugd, de coaches, doelstellingen en projecten onder de FCTC-vlag.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden